Idéträdgård – Älvdans i Vild Fantasi

Som en del i en utav mina sista kurser på Alnarp hösten 2011; “Växtkomposition” ritade jag denna idéträdgård; Älvdans i Vild Fantasi.

Detta kursmoment var en tävling, där det vinnande bidraget skulle uppföras på “Den Stora Trädgårdsfesten” på Sofiero, och på min födelsedag den 5e Februari fick jag det mycket oväntade men glädjande beskedet att juryn enats om att Älvdansen skulle visas upp för allmänheten!

Sponsor utav växter var Splendor Plant, och jag var mer än nöjd när växterna anlände!

 

Oj så det kliade i fingrarna, men innan det var dags att få växterna på plats var det mycket som skulle förberedas! De två första dagarna gick åt till att snickra och måla och fixa och trixa. Det var såklart superviktigt att allt var stabilt och väl förankrat för att hålla hela helgen oavsett väder.

När konstruktionen var färdig ställde vi Himalayabjörkarna, Betula utilis ´Doorenbos´, på plats, och fyllde på med jord.

Sen var det äntligen dags att få resten av växterna på plats!

Och efter många timmars runtflyttande, beslutsångest, pill med täckbark, upphängande av gardiner, installation av rökmaskin och ljudsystem, uppfyllande av tjärn och färgande av dess vatten var det klart till slut…

… vi och de andra idéträdgårdsbyggarna (läs i bloggen om Klaus trädgård) kunde andas ut och firade med skumpa…

… resultatet blev bättre än i mina vildaste fantasier, och besökarna strömmade till!Vilken fantastisk upplevelse detta har varit, och nämnas bör att utan Karin Gabert, Sara Adolfsson och Per Wilinders bygghjälp och stöd hade det aldrig gått! Tack!

Foto: Karin Gabert

“Hallå Skåne” i P4 Kristianstad publicerade en artikel med tillhörande liveinspelat radioklipp den 23/8-12.

Publicerat i tidningen CITY Helsinborg 24/8-12: