Vår i sinne – Vår inne

Hej!

Har legat sjuk och totalt utslagen i en vecka, och känt ett vansinnigt sug efter att istället pigg och glad studsa runt i trädgården och leta vårtecken om några månader. Släpade mig ut och köpte lite våririsar och krokusar för drivning inomhus för att pigga upp mig själv lite och lura i mig lite vårkänslor, och piggare och lagom lurad blev jag! =)

Köpte lite vitt “trassel” också, som jag täckte jorden mellan lökarna med.. Minns inte vad de kallade det, men fint blev det.. lite som ett fågelbo, eller som att lökarna pressar sig upp ur fluffig snö!

Gillar den här krukan hemskt mycket också.. köpte den (och flera andra likadana i olika storlekar) till min kärlek för några år sen när jag började på Alnarp och han började jobba i Göteborg. Han ville ha lite krukväxter (eftersom jag tog alla våra, haha) så jag köpte lite tuffa krukor och lättskötta växter och fyllde hans fönster! Krukorna är gjorda av gamla däck (gilla!) och jag tycker de kontrasterar så bra mot söta, mjuka, gröna eller blommande växter, jag som har lite svårt för när det blir för gulligt hemma!

Gillar hur de späda små liven liksom som spjut pressar sig upp med en imponerande styrka! Och de där milda gröna färgerna, wow!

Och så en bild som bara glöder! Fixad i efterhand förstås, tyckte den blev läcker! Ska dock passa på och erkänna här och nu att jag är dålig på att fotografera, både i det avseendet att jag inte vet hur man gör för att få det bra, och att jag aldrig gör det. Jag veet att jag borde, och i efterhand ångrar jag såå att jag inte fotograferat mer av tillexempel året i paradiset, trädgården! På semestrarna är det min P som fotar, jag har ju fullt upp med att titta, njuta, insupa och uppleva.. ser kameran som ett hinder, och han som en sysselsättning. Jag pekar förstås och kräver (haha) att “det här måste jag ha bild på, tack!”, men sällan tar jag kameran själv. På semestrarna njuter jag av den uppdelningen, älskar att kolla på bilderna i efterhand, men njuter av att slippa ta dem. I stugan, paradiset, trädgården däremot ska jag bli bättre! Och bloggen är ju en fantastiskt bra anledning! Så se fram emot mycket bilder under året som kommer!

Hej så länge!

<3

Ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>