På bostadsgården just nu..

…är det rimfrosten som regerar.

Stachys grandiflora, praktbetonika. Får för mycket sol och för lite fukt här på gården tror jag, för de är taniga och glesa och ger inte alls det frodiga intryck och den marktäckande funktion som i min stuga, mitt paradis, där det är fuktigt och näringsrikt. Nu stjäl den dock showen, dösnygg klädd i frost, så utrycksfull!

Hydrangea sp., hortensia. Personligen tycker jag att även denna donna är mer uppskattningsvärd om vintern än om sommaren. Är inte så förtjust i de vräkiga, stora, kompakta bollar den stoltserar med under högsäsong, men hur blommorna däremot står sig över hela vintern är en lisa för den vintertrötta grönskesuktande själen!

Älskar rimfrost, den gör världen alldeles magisk på något vis.. även kalla dimmiga dagar som denna får ett trolskt sken över sig!

Hur det ser ut i min trädgård i Paradiset för stunden vet jag däremot inte, eftersom jag har en bit att åka, men sist jag var där låg snön tjock och skyddade såväl växter som nedriga sorkar! Ska bli spännande (läs skräckfyllt) att se vad de haft ihjäl under vintern! Nån som har (anti)sorktips på lager så mottages dessa tacksamt!

<3

Ellen

Fler tolkningar på temat hittar ni som vanligt på blandrosorochbladloss!

16 thoughts on “På bostadsgården just nu..

  • I Göteborg har vi både rimfrost, barmark och… alldeles snart krokusar! Så jag passar på att njuta, snart är rimfrost ett minne blott och jag vet att jag saknar det en liten gnutta också när sommarsolen steker som mest ;)

 1. Vilka läckra frostbilder. Jag håller med dig…visst är det vackert med frost, men INTE just nu i min trädgård. Nu längtar jag efter att få sätta igång i trädgården.
  Önskar dig en skön & solig helg!

 2. Fantastiska bilder, tänk vad lite frost eller några vattendroppar på växterna kan göra underverk. Fortfarande alldeles för mycket snö och kyla men visst märks det att något är på G. Ljuset är åter och fåglarna kvittrar.

  Trevlig helg / Tyra i Köksträdgården

 3. Visst är det vackert med rimfrost. Bara det inte kommer på alla knoppar som är på vag av den varma solen på dagen. då får man gömma växterna.
  Ha en fin helg
  kram Meta

 4. Har inga antisorktips tyvärr. Jo, förresten. Att strö begagnad kattlådesand i deras hål, det ska avskräcka tydligen. Har inte testat själv än.
  Och här är det snö i så djupa drivor att man knappt ens ser toppen av några växter. Hå hå ja ja. :-)

 5. Jag har tyvärr inga “sorktips” för jag har inga sorkar..peppar, peppar! Och ska man göra något så tror jag det behövs typ dagliga insatser! Så det är nog bara att hålla tummarna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>