Överraskningar..

… är det inte gott om i stugan just nu, och det har slagit mig de senaste veckorna vilket vårsent ställe vi har skaffat oss. Nere i stan är snön bortsmält sedan länge, och på fälten runtomkring är det inte mycket kvar. Men hos oss ligger snön djup och jag letar förgäves efter överraskningar i trädgården! Men igår, strax innan solen gick ner hittade jag några snödroppar som bara precis precis stuckit upp sin lilla gröna näsa ur kalla kalla jorden!

Där precis intill det förfallna gästhuset där snön smultit bort nån knapp decimeter från väggen kikade de upp de små överraskningarna! Det första tecknet på att vintern inte kommer vara för evigt.. och att den som väntar på nåt gott.. ja ni vet!

Förra våren åkte jag en hel del trampmoppe mellan paradiset och mina bästa vänners ställe som ligger något lägre ner, mot stan till. Då var det också så tydligt hur olika snabbt våren far fram på olika platser.. när vitsipporna började blomma kunde jag följa utvecklingen under min färd ner för backarna.. uppe hos oss stod den lilla näpna vitsippan fortfarande bara i knopp, men ju längre nedför backen jag kom desto vitare lyste skogarna och hos M och M var det alldeles snövitt! Skulle kunna kännas deppigt, att vi får vänta så på våren hos oss, men samtidigt blir den ju lite mer utdragen och eftersom det är den årstid jag njuter av allra mest gör det mig ingenting alls!

<3

Ellen

Och som vanligt, fler tolkningar av veckans tema i blommig fredag hittar ni på blandrosorochbladloss.blogspot.se!

7 thoughts on “Överraskningar..

  1. Nä, några snödroppar har inte kommit upp ur drivorna här än. Vi ligger också mycket senare än inne i stan. Det är jättestor skillnad på vårarna, flera veckor. Undrar om det är alla hus och el som släpper ifrån sig så mycket extra värme. Kul i alla fall med det där första lilla tecknet på vår :-) Ha en fin helg
    Lisa/Lisas trädgård

  2. Ja du det är mycket senare iår, men vi kanske får en längre vår istället. det är ju ialla fall på gång.
    ha en fin fredag
    Kram Meta

  3. Å, känner igen känslan. Ibland känns det som jag har en väldigt lokal zon 98 här i typ zon 3-4. Vårivern ställer väl till det lite extra. Men – som du säger, vi får njuta länge istället. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>