Körsbärskornellen…

…är lätt en en mina favoritbuskar. Där den får plats!


Ja, för det är väl nästan det enda man kan hålla emot den, Cornus mas, att den är lite väl stor på många platser. Den går dock bra att med finlirig hand beskära vackert eller att stamma upp till ett litet träd för att få plats med något under och maximera odlingsytan!

De runda vackra knopparna ovan, som jag fotade för några veckor sen och som snart, först av alla, spricker upp i klotrunda solgula blomställningar som kan få vem som helst (?!) att le. Perfekta att ta in för drivning dessutom. Under hela sommaren håller den sen sina blanka frodigt gröna blad och framåt höstkanten bjuder körbärskornellen till sist på ätliga bär perfekta för marmelad pch bronzig höstfärg innan löven faller!

Har du gott om plats, planerar för ett buskage eller tycker att den misskötta parksnutten kring hörnet är för trist och oälskad? Är det bara någorlunda soligt.. plantera en körsbärskornell!

<3

Ellen

Ps. Man kan tro att ett pöjk vig namn Cornus Mas betalat mig för att skriva det här inlägget, men så är alltså inte fallet. Ville bara hylla en bortglömd och underskattad skönhet!.Ds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>